Juleudstilling på Schackenborg i Sønderjylland

Entré v. køb online:
110 kr. + gebyr (10 kr.) for voksne,

50 kr. + gebyr (10 kr.) for børn i alderen 4-15 år

Billetterne koster 20 kr. ekstra v. køb i døren

Bestil billetter

Oplev magien i 50 års julekalendere og find
inspiration til årets julebord.

Oplev mere end 50 års julekalendere og find inspiration til julebordet

Schackenborg Slot bliver svøbt i julemagi i november og december. Kom og oplev juleudstillinger fra DRs mange julekalendere gennem de sidste 50 år, og se de smukt dækkede juleborde fra Rosendahl Design Group, Kähler, Bjørn Wiinblad Denmark og Holmegaard i de fine stuer.

Også udenfor kan I opleve den magiske julestemning. Her er slottet omkranset af juletræer og julelys, og kan I naturligvis købe æbleskiver, gløgg, varm kakao og kaffe.

Julekalenderens historie

Husker du bedst Prisesse Miamaja, Magnus Tagmus, måske Puk fra Nissebanden eller tvillingesøstrene Anna og Sara fra Den Anden Verden eller nissepigen Saia fra Pagten?

Nu kan du opleve DR’s mange julekalendere i eventyrlige rammer på Schackenborg Slot. Udstillingen indeholder både gamle u-landskalendere, velkendte dukker og masser af kostumer og rekvisitter fra alle årene. Se også Nissebandens spisebord med risengrøden i midten, Bamses juleslæde og nogle af de mere vilde effekter, som DR’s special effects-folk har lavet til julekalenderne.

De mange nostalgiske effekter er både udstillet på slottet og i Slotfeltladen, som ligger ved siden af Schackenborg Slot.

Juleudstillingerne fra DR’s julekalendere er ren hygge for hele familien – der er også sjove aktiviteter for børnene! Tag familien med til Schackenborg og oplev nostalgien fra DR’s julekalendere gennem tiden. 

Overdådige juleborde

Oplev en magisk jul anno 2019, når Schackenborg slot i samarbejde med Rosendahl Design Group, Kähler, Bjørn Wiinblad Denmark og Holmegaard inviterer indenfor til årets juleudstilling i de royale gemakker.

Vi serverer masser af inspiration til alle julesammenkomsternes borddækninger med Rosendahl Design Group, Kählers Hammershøi Julestel og Bjørn Wiinblad Denmarks Guirlande-stel i Schackenborgs mange stuer. Er du mest til nordisk jul i lyse farver, metallisk jul med gulddetaljer eller den traditionelle røde jul? Uanset hvilken stil du er til, finder du nye ideer til din jul.

Du kan naturligvis også se det magisk pyntede juletræ, som for de fleste er symbolet på en ægte juleaften.

Praktisk info

Husk, at der kører gratis shuttlebusser imellem Tønder Juleby & Møgeltønder alle åbningsweekender i tidsrummet 10-16. Du kan se et oversigtskort med på og afstigning her:

Jul på Schackenborg afvikles dels på Schackenborg Slot og i Slotsfeltladen, der ligger ca. 10 minutters gang fra slottet igennem ydre slotshave. Du kan med fordel begynde din tur rundt i udstillingen på Schackenborg slot. Har du ikke købt din billet hjemmefra, er der ligeledes her billetsalg, hvor det er muligt at betale kontant, med kort eller Mobilepay.

Det anbefales, at du beregner minimum 1 time til at opleve hele udstillingen.

Magisk jul på slottet

Gå på opdagelse i julekalenderens historie gennem mere end 50 år og få et glædeligt gensyn med gamle og nye kendinge fra DR.

Jul i Slotfeltladen

Oplev dele af årets juleudstilling i den gamle Slotfeltlade ved Schackenborg Slot.

Æbleskiver og gløgg

Nyd julens klassikere. Vi serverer æbleskiver, gløgg, varm kakao og kaffe.

Kongelig jul på slottet

Oplev julen på Schackenborg Slot i november og december.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)