Elfenben og ibenholt

Elfenben og ibenholt

Klaverkoncert med Ingfried Breie Nyhus og Timo Alakotila på Schackenborg Slot i regi af folkBaltica. Online salg af billetter er lukket. Billetter kan købes ved indgangen fra kl. 19:30.

19. maj 2017 Kl. 20:00

På dette helt særlige sted præsenterer to mestre af klavermusikken deres kunnen på tangenterne. Det bliver en ekstraordinær koncertaften, hvor begge pianister spiller traditionelle melodier fra deres hjemlande. Timo

Alakotila har i mange år spillet sammen med talrige kendte folkemusikkunstnere og orkestre, som f.eks. Johanna Juhola, BBC Orchestra og Stavanger Symphony Orchestra, og i 2016 offentliggjorde han sit første soloalbum „Timo Alakotila & Piano”.

Den fremragende norske koncertpianist Ingfrid Breie Nyhus har studeret klassisk klavermusik og fokuserede i sine første udgivelser på kammermusikken. På sit album „Slåttepiano“ viser hun nu en enestående fortolkning af norsk folkemusik på klaver. Resultatet er enestående, transcendent og meget lyrisk. Inspirationen til denne fortolkning ligger i familien, idet hendes far er den kendte norske spillemand Sven Nyhus.

Der er lagt op til en uforglemmelig nordisk koncertaften med en for folkemusikken utraditionel instrumentering i de to klaverer, men med stor mangfoldighed og nyskabelse kreeret af excellente kunstnere fra hver deres tradition. Koncerten er opdelt i to dele, hvor de to pianister præsenteres enkeltvis. Æstetik og akustisk forenes på vidunderlig vis på Schackenborg Slot.

 

Online salg af billetter er lukket.
Billetter kan købes ved indgangen fra kl. 19:30.