Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

D. 28. maj 2019

 

Ny direktør til Schackenborg

 

Schackenborg Fonden ansætter Trine Jakobsen som ny direktør.

Trine Jakobsen kommer fra en stilling som adm. direktør for Fonden Nørre Vosborg, nær Holstebro, hvor hun de seneste 4 år har stået i spidsen for den daglige drift og udvikling samt været herregårdens ansigt udadtil.

Citat Trine Jakobsen; ”Jeg har været privilegeret i mit virke på Nørre Vosborg, hvor jeg sammen med dygtige medarbejdere og ditto frivillige har skabt en ny fortælling om herregården, bidraget til en stærk lokal forankring og fællesskab samt sikret en sund økonomi. At stå i spidsen for Schackenborg Slot er et drømmejob, og det er med en stor portion stolthed og ydmyghed, jeg går til opgaven. Slottet, dets historie og dets udviklingspotentiale inden for oplevelser og turisme glæder jeg mig meget til at forløse sammen med alle de gode kræfter både på og omkring Schackenborg.”

 Schackenborg Fonden har gennem længere tid arbejdet på at få kortlagt, hvilken fremtidig rolle Schackenborg skal spille i lokalområdet og som attraktion i Sønderjylland. Ifølge formanden, Henrik Wedell-Wedellsborg, har landbruget, vedligeholdelse af slottet og ombygning af herskabsstalden til café, mødelokaliteter og besøgscenter været fondens primære fokus, siden den overtog slot og gods i 2014.

 ”Fondsbestyrelsen er nu parate til at videreudvikle og implementere den strategiske retning for slottets aktiviteter inden for helårsturisme og oplevelsesøkonomi. Dertil har vi brug for en stærk profil, der kan samarbejde med mange forskellige aktører inden for disse områder både i lokalsamfundet og i regional sammenhæng. Fondsbestyrelsen er enige om, at det kan Trine Jakobsen.”

 Og Trine Jakobsen glæder sig til at blive en del af livet og hverdagen i Møgeltønder.

 ”Schackenborg er en unik og fantastisk ramme og Møgeltønder en hyggelig og indbydende by. Jeg ser virkelig frem til at blive en del af begge dele og glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Schackenborg er en forretning, der skal tjene penge for at kunne bevare, vedligeholde og fremtidssikre slottet i mange generationer frem. Landbruget vil fortsat spille en væsentlig rolle. Det drives af en meget kompetent daglig leder, som jeg kan sparre med” siger Trine Jakobsen.

Trine Jakobsen tiltræder sin nye stilling som direktør senest den 15. august 2019. 

 

Om Schackenborg Fonden:

Schackenborg ejes og drives i dag af Schackenborg Fonden. Fonden blev stiftet 30. juni 2014 af Prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, ECCO Holding og Ole Kirks Fond og har Prins Joachim og Prinsesse Marie som protektorer. Fonden er en almennyttig, erhvervsdrivende fond, der har overtaget Schackenborg Slot og et dertil hørende landbrug, bl.a. med det formål at åbne slot og park for offentligheden.

For yderligere information kontakt venligst Eva Norlyk +45 2724 7782