Schackenborg i dag: Et slot med kongelige beboere

Schackenborg i dag: Et slot med kongelige beboere

Schackenborg løber i blodet

Prins Joachim har boet fast på Schackenborg i 21 år, men valgte i 2014 at flytte til København. Det betyder dog ikke, at Prins Joachim og hans familie har forladt Schackenborg Slot, men blot, at de som så mange andre moderne familier har bopæl flere steder. Schackenborg er derfor en hyppig benyttet residens af Prins Joachim og Prinsesse Marie og deres børn.

For Schackenborg løber i Prinsens blod. Han er ekspert i Schackenborgs historie, der i dag vanskeligt lod sig fortælle uden hans viden og indsigt.  Prinsen kender således hver en afkrog, hvert et portræt, hvert eneste klenodie og alle de gode historier, der ligger bag Schackenborg.

”Der er så meget historie her på stedet – også i murene. Schackenborg løber i blodet og er helt under huden, og derfor har slottet en hel særlig betydning for mig og min familie. Det er for os en enorm gave, at Schackenborg er vores fristed, som vi benytter os rigtig meget af. Vi pakker bilen og kører mod sydvest, og ungerne elsker det, ligesom vi har rigtig mange venner her. Også rent praktisk er det en stor fordel, at alting ikke altid skal foregå ind og ud i København, for vi har rigtig mange gøremål i Jylland”, siger Prins Joachim.

Prins Joachims fire børn er som deres far tær knyttet til Schackenborg, og Schackenborgs arv fortsætter, da især de ældste allerede kender hver eneste kringelkrog og historierne på Schackenborg – der ikke overraskende er det perfekte sted at lege skjul.

Prins Joachim og Prinsesse Marie er protektorer for Schackenborg Fonden

Prins Joachim ejer fortsat omkring halvdelen af Schackenborgs landbrugsjord, der i dag er bortforpagtet til Schackenborg Fonden. Samtidig er prins Joachim og Prinsesse Marie protektorer for fonden, og Prins Joachim er således fortsat engageret i udviklingen af Schackenborg.

Prins Joachim får løbende mange gode idéer, hvilket f.eks. har været tilfældet med Schackenborgs juletræer og berømte egesnaps, og idéerne bliver ved med at komme.

”Jeg følger levende med i markedsudviklingen, og jeg vil nok altid ligeligt blive ved med både at få skøre idéer og brænde for Schackenborg. Selvfølgelig har jeg som protektor forsøgt ikke at blande mig alt for meget, men samtidig er det ufatteligt spændende at følge med i alle de nye gode tiltag, som Schackenborg Fonden har igangsat. Så jeg er utrolig glad for, at jeg stadig har mulighed for at følge udviklingen”, siger Prins Joachim.