Jul på Schackenborg

Jul på Schackenborg

Besøg julemarkedet på Schackenborg og oplev Møgeltønder - Det er overskriften på vores næste helt store arrangement som afholdes i weekenderne d. 8-9 og 15-16 december. Her er der rig mulighed for at komme i julestemning - se mere om programmet her - og efter besøget på julemarkedet vil det være oplagt at tage en tur rundt i idylliske Møgeltønder, som også har en masse at byde på. En tur ned ad Slotsgaden, fra slottet til kirken, som er en af Danmarks smukkeste landsbygader, er ikke til at stå for samt Møgeltønder kirke, der anses for at være en af Sønderjyllands betydeligste seværdigheder, her er det svært ikke at blive imponeret over dens indre. Derudover ligger Slotfelt kun 200 meter fra slottet, som er en speciel, stråtækt lade fra 1870'erne, her vises videofilm om den nænsomme restaurering laden har været igennem og om Guldhornene i en helt speciel udgave. Så sæt hele dagen af, der er rigeligt at opleve i enestående Møgeltønder.

Se mere i kalenderen her.

Vi har i starten af september påbegyndt ombygningen af den gamle herskabsstald som bliver til et nyt besøgscenter. Den skal indrettes med en cafe, en gårdbutik og lokaler til afholdelse af møder, konferencer og bryllupper m.m. Tømreren har afmonteret alle vinduer, som skal restaureres. Alle hesteboksene er fjernet og murværket er blevet sandblæst, så nu er næste fase i gang og det er etablering af en ny tagkonstruktion.

Vi begyndte i starten af oktober på den sidste del af renoveringen af den store indvendige slotstrappe. Der skal laves en håndlavet stuk og væggene skal pudses op og males, samt trappegelænderet skal males igen efter, at vi i foråret fik rettet hele trappen op med underliggende ståldragere til at bære den trit hængende trappe. Dette arbejde står på helt til årets udgang, derfor afvikler vi ingen guidede ture på slottet, mens dette arbejde er i gang.