Oplev Sønderjylland

Schackenborg Slot ligger i idylliske Møgeltønder få kilometer fra landegrænsen til Tyskland. Sønderjylland vrimler med skønne oplevelser, så når du besøger Schackenborg, kan vi også anbefale dig at se andre seværdigheder. Besøg fx Tøndermarsken og se Sort Sol, smut forbi Museum Sønderjyllands mange udstillingssteder eller tag på shopping i en af de hyggelige sønderjyske byer. Mulighederne er mange.

Oplev Sønderjylland

Nationalpark Vadehavet

Er du til ekstraordinær natur, så skal du besøge Nationalpark Vadehavet – Danmarks største nationalpark på hele 1.466 km2. Vadehavet er optaget på UNESCO’s verdensarvliste og har et rigt dyre- og fugleliv – bl.a. gør 12 – 15 millioner trækfugle ophold ved Vadehavet på den Østatlantiske trækrute. Tøndermarsken, som er Danmarks største sammenhængende engområde, er en del af Nationalpark Vadehavet.

Masser af byliv

Besøg nogle af Sønderjyllands mange hyggelige byer. Haderslev, Tønder, Aabenra og Sønderborg byder alle på masser af shopping og byliv. I de idylliske små byer som f.eks. Møgeltønder, Tønder og Højer finder du mange gamle huse og gårde i brostensbelagte gader.

Historiens vingesus

Sønderjylland har en helt særlig historie, og du må ikke gå glip af den, når du besøger Schackenborg Slot. Læg vejen forbi Historiecenter Dybbøl Banke og oplev krigen i 1864 og se Dybbøl Mølle. Husk også at besøge Frøslevlejren, som blev bygget som tysk interneringslejr under Anden Verdenskrig. Se arkæologiske fund og gå på opdagelse i den fascinerende sønderjyske oldtid og købstaden Haderslevs historie på det store arkæologiske museum i Haderslev.

 

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)